Viktigt med musikvideos

Hallå där bloggen! Jag kommer nu att rikta mig till alla som på något sätt sysslar med musik, det är ett ämne som jag brinner för väldigt mycket och där jag gärna delar med mig av mina åsikter och kunskaper. Det här inlägget kommer mer att handla om exponeringen av sin musik en själva kvaliteten på låtarna, där jag främst tänker prata om musikvideos och hur det kan vara en nyckel till fler spelningar. Idag ser vi flera låtar där kvaliteten egentligen inte är särskilt hög, men ändå så ligger de högt upp på listorna och låtarnas musikvideos har flera tusen spelningar. Jag anser att mycket idag handlar om att bygga upp ett varumärke snarare än att göra bra musik. Det är något som jag inte riktigt tycker om men samtidigt så måste man förhålla sig till verkligheten och hur det faktiskt är. Jag har i mina dagar lyssnat på väldigt bra låtar, men de har inte fastnat för allmänhetens intresse. Det finns så mycket mer artister där ute som är minst lika bra som de artister vars låtar ligger på topplistorna. Jag tror stenhårt på det här med musikvideos, dels för att det ger en möjlighet att synas på ytterligare ett ställe men framförallt för att det tillför något till låtarna. En bra musikvideo kan vara nyckeln till att få det där uppsvinget som krävs för att kunna etablera sig på marknaden. Visst sitter många av oss idag och bara lyssnar på musiken genom ett par hörlurar samtidigt som vi gör något annat, men vi är fortfarande många som använder media för att upptäcka musik och jag är tämligen säker på att en musikvideo med flera hundra tusen visningar lockar en ny användare mer än en video med bara ett par hundra visningar. Kan man kombinera kvaliteten på låtarna med bra producerade musikvideos så är mycket vunnet.